Tillbaka från lovet

februari 16th, 2009

Idag var det åter till verkligheten. Jag har varit på läger hela sportlovet och är tröttare nu än när jag åkte, men det är ju mitt eget fel. Barnen verkade pigga och glada iallafall det lilla jag träffade dem. Jag har haft en superhoppig dag och studsat runt på en massa saker. Mina egna goa elever har jag bara träffat en liten stund. Det blir bättre imorgon. Då återgår det hela lite till det normala.

Just idag fick jag en lärarstudent med, det kan inte ha varit lätt för henne att starta idag, men hon har gjort ett tappert försök. Imorgon har jag mer tid att sitta ner med henne och prata om vad hon ska göra och hur vi ska lägga upp det. Man måste defenitivt tänka lite mer när man har en student som undrar vad man gör och det är bra!

Jag har gett ut individuella läxor idag. Eftersom att jag bara har 10 elever så kunde jag hitta läxor till var och en som matchade målen som varje elev har. Jag har skrivit ut målen för varje elev och de har fått klistra in dem i sina x-tidsböcker. Det börjar ju dra ihop sig till utvecklingssamtal snart så det känns som att de behöver fundera lite på sina mål. Vissa var inte så nöjda med sina läxor, men jag tror att de är väl medvetna om att de behöver träna på det som de behöver träna på.

Vi har haft en superbra föreläsning idag med. Björn Lindell har pratat om värdegrund. Han poängterade hur viktigt det är att jobba pratiskt med värdegrunden och inte bara fina ord på papper. Något att ta med sig! Han pratade även om att barn behöver träna på hur man ska vara, om man tex är ett blygt barn så behöver man träna på att titta andra i ögonen och det kan man göra genom att träna med mamma eller pappa. Han diskuterade föräldrarnas roll och hur man kan stärka dem. Allt detta med mycket exempel från sina egna barn och föräldrar han mött. Mycket bra! Vi kände igen mycket och vi har en hel del att arbeta med. Inspirerande!


One Response to “Tillbaka från lovet”

  1. adding printer windows 10 on februari 21, 2018 7:14

    Here if you find your printer name then simply add it to your system and follow the instructions as it will ask you each and everything and then get installed in minutes on your system.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind