Härliga tankar

januari 30th, 2009

 Idag har vi fått ta del av fantastiska tankar från barnen. Vi fortsatte vårt tema samhälle och idag fick eleverna först argumentera för och emot olika saker. Ett påstående var ”Grönsaker är bra” En grupp för och en emot. Andra påstående ” Man ska bara äta godis en gång i veckan” De hittade riktigt bra argument både för och emot. Bland annat hade de som var emot godis bara en gång i veckan kommit på att om man inte köpte godis kunde affärerna gå i konkurs och då kunde man aldrig mer köpa godis! Behöver jag säga att de fick flest röster sen? 🙂 Vi gick sedan vidare till att prata om demokrati och diktatur. Så bra tankar de har! Vi diskuterade flyktingar, Sveriges myndigheter, männskliga rättigheter. Det ena gav det andra och det var så härligt att lyssna på! För en gångs skull var det helt tyst och man riktigt såg hur tankarna for inne i huvudena. Så härligt!

I övrigt har de jobbar mycket med x-tid idag. Ändå är det många som inte är riktigt klara med veckans beting. Det är svårt att veta om man ger för mycket att göra. Några är alltid färdiga med allting och behöver extrauppgifter varje vecka. Andra har massor som de inte har gjort. Det är en svår balansgång. Jag försöker att inte få alltför stor spridning för jag tror inte att jag behärskar det riktigt ännu.

På eftermiddagen tittade vi på de två första avsnitten av Wildkids. Det är ett riktigt bra barnprogram tycker jag. Många av barnen gillar programmet väldigt mycket. Det var kul att titta tillsammans med barnen. De kommenterar saker som man själv inte ser och jag skrattar åt saker som de inte tycker är så roliga.

Nu ska jag fira helg!


3 Responses to “Härliga tankar”

 1. diggiz on februari 1, 2009 19:56

  Vilken bra övning med debatten. Den ska jag testa i min klass.

  Förstår dina funderingar kring beting. Jag har också varit där… Men någonstans måsta man ju sätta ribban och ser man att en elev inte KAN nå dit så får man väl anpassa för denna… Men självklart ska de ha krav på sig. Annars gör man dem en björntjänst, tror jag…

 2. http://essaywriter-s.com/ on mars 27, 2017 18:36

  That was really unusual. Thank you for sharing those materials. I hope that you’ll add more interesting details in the future.

 3. Welcome Edit-it.org – an expert paper editing company in the World. Using our web-site, you get an exclusive opportunity to entrust your paper to real specialists. on april 20, 2017 17:15

  Thanks a lot for sharing, it was a crazy post. Waiting for a new one. Regards.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind