Framtidens klassrum

januari 27th, 2009

Mitt klassrum är ett framtidens klassrum, det betyder att vi har en projektor i taket som vi kan koppla till laptopen för att visa strömmande video, DVD och VHS. Det är det som är framtiden 😉 Haha, nä men vi använder vår projektor väldigt mycket. Nästan varje dag tar vi fram den för att visa något på internet och framför allt visar vi mycket strömmande video från GR. De har en egen sida www.sli.se där nästan alla filmer som man innan beställde nu ligger som strömmande. Väldigt bra och flexibelt!

Idag har vi fortsatt med vårt samhällstema och tittade på en film om vem som bestämmer i Sverige. Mycket intressant. Vi frågade barnen innnan vilka de trodde bestämde och det var allt från kungen, Fredrik Reinfeldt, vissa utvalda, företag till presidenten.  Det var intressant att se hur mycket mer de kunde efter filmen. Just nu är jag mest sur för att SVT tar bort sina program efter 30 dagar. Vi skulle vilja ha med Evas superkoll som handlar om samhället, perfekt, men tyvärr finns det inte kvar alltså. Jag har mailat till SVT, men inte fått svar. Får återkomma om det.

Annars har det varit en lugn dag, imorse gick jag igenom lite ny matte, men det verkade gå hem. Planering hela eftermiddagen och sist är det konferans. Lång dag, men ok.

Måste planera idrotten inför imorgon, ska kolla igenom labbkul och fundera igenom dagen. Ska försöka hinna med lite PIM också. PIM3 hänger över mig.

Back to work…


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind