Första inlägget

januari 20th, 2009

Har letat lite på nätet efter en helt vanlig lärarblogg. En där man kan se vad läraren har gjort under dagen och få lite tips på saker som man kan göra med sina egna elever. Nu startar jag en egen och tänker att det också är ett sätt att dokumentera vad vi har gjort under terminen för att minnas. Bloggar än så länge anonymt, men vi får väl se. Har en två-tre tillsammans med en annan grundskollärare. Jag ansvarar för tvåorna och hon för treorna. Mina små tvåor är bara 10 st till antalet så jag är även en del på fritids samt lite i andra klasser. Är rätt så nyexad. Har arbetat i ett år nu. I våras i en F-1:a som stöd och i höstas började jag på detta vikariat.

Idag har vi startat upp ett nytt tema. Vi ska kretsa kring samhället under våren. Det kan bli hur stort som helst, men vi ska försöka få ner det på rätt nivå. Tror att barnen kommer att tycka att det är roligt och intressant eller rättare sagt jag hoppas det för det var jag som kom på temat 😉 Vi tittade på Lilla Aktuellts Årskrönika idag och det blev många bra diskussioner. Har även hunnit med lite x-tid idag. Vi kallar vårt egna arbete det. Barnen jobbade på riktigt bra idag. Kanske för att jag inte tjatade så mycket. Haha!

Vi har planeringar efter lunch i arbetslaget och sedan är det konferans på eftermiddagen. Vi samplanerade med 2-3:an på andra huset kring temat och det är alltid bra utbyte att bolla ideér med andra. Det gillar jag! Det borde vara mer samplanering men det är svårtt att få ihop och alla är inte lika pigga på det.

Min korta dag imorgon så det ser jag fram emot!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind